Kanlı evin muhabbeti

Güncelleme Tarihi:

Kanlı evin muhabbeti
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2013 01:27

Aliağa Yenimahalle’de, kızları Şeyda P. Ve B.P.’nin elektroşok verdikten sonra defalarca bıçaklayarak öldürdükleri anne Gülseren Süngü’nün beslediği 26 muhabbet kuşu ve birkaç kanarya, günlerdir aç ve susuz olduklarından, çığlıklarını önceki gün de sürdürdü.

Haberin Devamı

Cinayetin gerçekleştiği, anne ve kızların yatak odalarına çıkan camlı bölmede duran kuşlar, evde keşif ve eşya teslimatı yapıldığı sıralarda, yem umuduyla seslerini daha da artırdı. Kanlı evin rengarenk kuşları, iki farklı iddianın günlerdir gezindiği anne cinayetinin belki de tek tanıkları.

‘KIZLARI KAÇIRDI’

İddialar sonrası, öldürülen anne ve katil zanlısı kızların yaşadığı mahalle de ikiye bölündü. Kimi gece hayatı ve kızlara uyguladığı şiddet nedeniyle anneyi suçlarken kimi de, “Ne iş yaparsa yapsın kötülüğünü görmedik” sözleriyle Gülseren Süngü’yü savundu. İki kızın isteği üzerine evdeki özel eşyaları almaya gelen hala Birgül P. de, gözyaşları içinde, kardeşinin Gülseren Süngü’den ‘fuhuş yaptığı için’ boşandığını iddia ederek, şunları söyledi: “Kızların velayeti bizdeydi. Onları ben büyüttüm. 6-7 yaşlarına geldiklerinde anneleri buldu, kandırıp kaçırdı, haber alamadık. Büyüyünce telefonla ulaştılar. Evde yaşadıkları sorunlardan psikolojileri bozulmuş, yoksa yapacaklarına inanmıyorum. Ayrıca anneleri birine kefil olmuş ve o borcu ödemeyince evi Şeyda’nın üzerine yapmış.”

Haberin Devamı

‘Kızlar fazla rahattı’

KOMŞULARDAN S. de, kanlı cinayet gününü şöyle anlattı: “Evden çığlık sesleri duyduk ancak her zamanki kavgalar gibi düşündük. Sabah saat 07.00 sıralarında eşimle balkona çıktık. Kızlar önümüzden geçti. Ablanın üstü biraz dağınık, gömleği sıvanmıştı. Kardeşin elinde siyah poşet vardı. Bakkaldan sigara alıp kayboldular. Gülseren, çok iyi bir kadındı. Kızları için çalıştığını anlatırdı. Kızlar fazla rahattı.” Bir başka komşu A. ise, “Çok iyi kızlardı ama annelerinden çok çektiler, sopa yediler. Nasıl yaptılar hâlâ inanamıyoruz. Kadının evden dostu eksik olmazdı” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!